Spanning tijdens zwangerschap

 

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Niet voor niets zullen de meeste vrouwen aangeven, dat het krijgen van een kind, het grootste life-event ooit is. De weg daar naartoe gaat niet altijd over rozen. Je lichaam veranderd en de hormonen gieren door je lijf. Soms zal je jezelf niet herkennen, als er opeens emoties opkomen, waarvan je niet wist dat je die ook kon hebben.

Het kan voorkomen, dat dit zo'n impact heeft op je relatie, dat het lastig is om elkaar te blijven vinden en elkaar te begrijpen. Bij Irma is er tijd en ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan, zodat jullie samen kunnen toe groeien naar het ouderschap en elkaar hierin ook kunnen ondersteunen.

Soms lukt het niet om samen verder te gaan. Ook dan kan ik samen met jullie kijken op welke manier jullie het ouderschap in willen/kunnen vullen.

 

Zwanger zijn op het werk valt ook niet altijd mee. Helaas zijn er soms nog werkgevers die discriminerend om kunnen gaan met hun zwangere werknemers. Als jij spanning ervaart op het werk vanwege je zwangerschap, dan kun je hierover Bij Irma in gesprek. Samen kijken we dan wat je nodig hebt, waar je recht op hebt en hoe je hierover met je leidinggevende in gesprek kan gaan.

 

Spanning kan ook ontstaan, doordat je na gaat denken over hoe je het moederschap in zou willen vullen. Misschien heb je zelf geen makkelijke jeugd gehad, is je eigen relatie met je moeder ingewikkeld, of leeft je eigen moeder niet meer, terwijl je haar nu juist zo nodig hebt. Dit kunnen allemaal redenen zijn waardoor je spanning opbouwt en het wellicht zou kunnen helpen om hier eens met iemand over te praten.

Je mag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen, om te kijken of ik de persoon ben, die je hierbij verder op weg kan helpen.